top of page

DRIE ONVERGETELIJKE PARELS

7

6

DAGEN

NACHTEN

DAG 1: AANKOMST | VENETIË | TREVISO

Bij aankomst op de luchthaven van Venetië Marco Polo verwelkomen onze Engelstalige tourmanager en chauffeur je. Daarna vertrekken we naar het Prosecco gebied. Onderweg naar het hotel, stoppen we in Treviso en bezoek we aan het centrum van de stad. Hierna check we in in het hotel in Follina. Hierna volgt diner naar eigen keuze.


DAG 2: FOLLINA

Deze ochtend bezoeken we Follina, verankerd door een prachtige twaalfde-eeuwse Romaanse abdij en klooster, de Abbazia di Follina, wordt zelden overspoeld met bezoekers. Hierna kan je op eigen houtje lunchen. In de middag gaan we verder naar San Pietro di Feletto en bezoeken we Perenzin zuivelfabriek. Domenico Perenzin stichtte het bedrijf met zijn familie in Tarzo, aan het begin van de XX eeuw. Vandaag de dag ligt het bedrijf op enkele kilometers afstand van de oorspronkelijke zetel, Itinerary dat in 1997 is gerenoveerd. Angelo, de zoon van Domenico, won in 1933 de gouden medaille op het "Salon des Arts Ménagers" in Brussel.


DAG 3: VERONA

In de ochtend vertrek we naar Verona. Daar check we in in het hotel en kan lunch op eigen initiatief. In de middag volgt er een wandeling door de stad. Je krijgt de kans om Verona's meest interessante en mooie plaatsen en monumenten te bezichtigen. De begeleide wandeling omvat het beroemde Julia's Balkon, de prachtige Scala familiegraven, het meesterwerk van de gotische architectuur, Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe met de fontein van Madonna Verona, de Arena, het Romeinse amfitheater, en nog veel meer.


DAG 4: VERONA | VALPOLICELLA

De excursie van een hele dag naar Valpolicella begint net buiten de stad Verona en strekt zich uit in twee richtingen: in het westen richting het Gardameer, hier is het historische hart van deze wijnstreek, en in het oosten, waar de jongere, modernere wijnmakers hun stempel drukken. Valpolicella wijn is het resultaat van verschillende mengsels van lokale inheemse rassen zoals Corvina, Corvinone, Rondinella en andere inheemse rassen. In de namiddag ga je terug naar het hotel, waar je op eigen houtje kan dineren.


DAG 5 : VERONA | VENITIË

De watertaxi transfer van Verona naar Venetië is een waar spektakel. Nadat er ingecheckt is in het hotel is er tijd voor een lunch. In de namiddag is er een privé bezoek van een Squero gevolgd door een grappige bacaro tour. Daarna bezoek we een 17e eeuwse werf gelegen naast de San Trovaso kerk, het is een van de drie overgebleven gondel reparatiewerven in de stad, deze werf is de oudste. De zeer bekwame gondelbouwers maken hier al generaties lang de traditionele boten en dat zijn dezelfde boten die vandaag de dag gebruikt worden om de bezoekers langs de kanalen van Venetië te brengen. Vandaag de dag wordt de scheepswerf meer gebruikt voor reparaties dan voor de bouw. Na het bezoek ontdekt je de verborgen specialiteiten van de authentieke Bacaro Tour Venetië. Proef de beroemde venetiaanse cicchetti (tapas) met een glas wijn in de hand!


DAG 6 : VENETIË

De ochtend staat in het teken van het bezoek aan het Joodse getto in Venetië.  Ontdek de bruisende sfeer van het meest residentiële deel van de stad, waar de weinige overgebleven Venetiërs nog steeds wonen. We vervolgen onze tour met een privé-bezoek aan een unieke wijngaard in Venetië.  U leert er alle leuke anekdotes over de oude kastelen met uitzicht op het Canal Grande en de eeuwenoude adellijke families. Bewonder de prachtige, geheime tuinen vanaf het water. Daarna keren we terug naar het hotel.


DAG 7 : VENETIË

Transfer met privé watertaxi naar de luchthaven van Venetië Marco Polo.

bottom of page