HET BESTE VAN ITALIË - MILAAN TOT ROME

8

7

DAGEN

NACHTEN

DAG 1 : MILAAN

Deze tour begint in Milaan waar we na aankomst op Malpensa Luchthaven naar het voorgestelde luxe hotel, het Bulgari Hotel, gaan met een elegant diner en een welkomstreceptie voor ons.


DAG 2 : MILAAN

De bloeiende stad Milaan is het decor voor veel van de beroemde Italiaanse kunstwerken zoals Leonardo da Vinci's 'Laatste Avondmaal', Rafaël's 'Huwelijk van de Maagd' en Mantegna's 'Dode Christus'. Slenteren door de straten van Milaan vanaf de Duomo is een paradijs voor het winkelend publiek. Made in Italy' duidt nog steeds op een stijl die nooit vervaagt in zijn kwaliteit en originaliteit, zoals Armani en Dolce&Gabbana. Milaan biedt je zijn uitmuntendheid. Geniet van een avondje opera en elegantie in La Scala en ontdek de musea van Milaan, die met opzet zijn gebouwd om de aristocratische levensstijl te behouden.


DAG 3 : MILAAN | VERONA | VENETIË

Een laatste blik op Milaan en dan gaan we naar Shakespeare's 'Romeo en Julia' stad, Verona. Je bezoekt het huis van Julia en bewondert de Arena, het best bewaarde Romeinse amfitheater in Italië, samen met 20 eeuwen geschiedenis van de stad. Onze volgende bestemming wacht op ons, de romantische stad Venetië. Als we na zonsondergang aankomen, hebben we een prachtig uitzicht over de stad. Het maanlicht dat op het oppervlak van de lagune reflecteert, maakt deze stad magisch en uitzonderlijk mooi. Geniet van uw verblijf in één van onze luxe hotels.


DAG 4 : VENETIË

Bekijk de Basiliek van San Marco terwijl u geniet van een cappuccino in Caffè Florian, maak een rondleiding door het Dogenpaleis en verken vervolgens Venetië met een rondleiding. Zweef door de lagune en bezoek de eilanden Murano, beroemd om zijn glas, Burano, beroemd om zijn kant en Torcello, de oorspronkelijke nederzetting van Venetië. Om de dag af te sluiten, een romantische tocht door Venetië bij nacht in een gondel, met uitzicht op de Brug der Zuchten na het oversteken van het Grote Kanaal.


DAG 5 : VENETIË | FLORENCE

Na Venetië gaan we naar Florence. Ontdek de prachtige kunstschatten en bezoek de meesterwerken van de wereld in de buitengewone Uffizi-galerie. Wandel over het oude PONTE VECCHIO en neem een kijkje in Brunelleschi's Dome, nog steeds een van de grootste ter wereld. Wandel door en winkel in het centrum van BORGO SAN LORENZO, rijk aan uitzonderlijk bewerkte handgemaakte gouden sieraden, papier, handschoenen, leer, antiek en huishoudelijke artikelen.


DAG 6 : CHIANTI

In de buurt van Florence, wordt de Chianti regio de 'wijnplaneet' genoemd voor zijn beroemde, eersteklas wijnen. In dit gebied is de wijnproductie begonnen in de tijd van de oude Etrusken. Reis door de olijfgaarden en wijngaarden, bewonder de landschappen van de Toscaanse regio en proef de wijnen in hun natuurlijke omgeving.


DAG 7 : ASSISI | PERUGIA

De volgende bestemming is Assisi. Deze stad is de thuisbasis van de Basiliek van Sint Franciscus en waar hij in de 13e eeuw verbleef. Bewonder de prachtige architectonische details van de gebouwen met adembenemende bloemencascades van de wandbekledingen. Geniet van de landschappen die ons naar Perugia brengen waar de beroemde Perugina chocolade vandaan komt.  Na de proeverij is het tijd om in te pakken voor morgen, want het is tijd om "Arrivederci" te zeggen, maar niet voordat we genieten van ons laatste avondje dineren in het elegant vormgegeven restaurant van het hotel.


DAG 8 : ROME | VERTREK

Zoals het gezegde luidt, alle wegen leiden naar Rome, en onze tour leidt ons naar Rome waar onze tour eindigt. Als je door het hart van de stad loopt, neem dan zeker een kijkje in het Romeinse Colosseum daarna ga je verder door de Via Veneto, de meest glamoureuze boulevard van Rome. We gaan terug naar het Leonardo da Vinci vliegveld in Fiumicino met een paar uur voor het vertrek van onze geselecteerde vlucht(en).