TRUFFELS & WIJN TASTING - LANGHE TOUR

6

5

DAGEN

NACHTEN

DAG 1: MILAAN

Je komt aan op de luchthaven van Milaan en maakt kennis met uw reisbegeleider. Daarna is er vervoer naar het gereserveerde hotel geregeld. Geniet van een welkomstcocktail, diner en overnachting.


DAG 2: BARBARESCO

Na het ontbijt wordt er een bezoek aan het Barbaresco wijngebied georganiseerd, waar we na de wijnproeverij uitleg krijgen over de wijnsoorten. De lunch zal plaatsvinden in een typische taverna. De middag staat in het teken van de geschiedenis van de truffels en een schijnvertoning van de truffeljacht, onder leiding van een 'trifulao' (truffeljager) die zal demonstreren hoe en wanneer er op truffels wordt gejaagd. Diner en overnachting zijn ibegrepen.


DAG 3: GRINZANE | CINZANO

Na het ontbijt bezoek we het kasteel van Grinzane Cavour en geniet we van een wijnproeverij in de wijngaarden die beroemd zijn om hun Arneis-wijn. Een lichte lunch wordt begeleid door de wijnen van de wijngaard. In de namiddag bezoeken we de Cinzano fabriek en het beroemde glaswerkmuseum. Diner en overnachting zijn inbegrepen.


DAG 4: DOLCETTO AREA

We bezoek het Dolcetto wijngebied, inclusief een stop bij de Cantina, eigendom van Luigi Einaudi, eerste president van de Italiaanse Republiek. Daarna hebben we een lichte lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we een kaasmakerij waar we Toma, Bra en Castelmagno, de beroemde Piëmontese kazen, kunnen proeven. Diner volgt in een restaurant dat bekend staat om zijn 'bolliti' (stoofschotels met vlees).


DAG 5: MOSCATO AREA

We bezoek het Moscato wijngebied, beroemd om de mousserende dessertwijnen, met wijnproeverijen in twee beroemde wijnhuizen. Een lichte lunch wordt geserveerd in prachtige dorpje Castiglione. Na de middag bezoeken we de Gancia wijngaard. Hierna volgt het afscheidsdiner.


DAG 6: VERTREK

Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven van Milaan.