top of page

WIJN & TOSCAANSE VILLA'S & UMBRIË

9

8

DAGEN

NACHTEN

DAG 1: ROME |  FLORENCE

Bij aankomst op de luchthaven van Rome, maak je kennis met je reisbegeleider en reis je af naar Florence. Diner zal in het hotel zijn.


DAG 2: FLORENCE

De rondleiding van vandaag omvat een prachtige kathedraal van Santa Maria del Fiore, de Klokkentoren van Giotto, de zware bronzen 'Poort van het Paradijs' van het Baptisterium en het met beeldhouwwerk gevulde Piazza della Signoria. Als hoogtepunt kunt u Michelangelo's gevierde David bewonderen in de Accademia Galerij. Daarna is er tijd om te winkelen voor Florentijnse lederwaren en gouden sieraden. Na het winkelen volgt een onafhankelijke lunch.
In de namiddag kan men op het gemak de antiekwinkels in het historisch centrum van Florence bezoeken. Het diner zal plaatsvinden in een romantische trattoria met veel wijn om het begin van onze Italiaanse wijnreis te markeren.


DAG 3: ORVIETO | TORGIANO | PERGUGIA AREA

Na het ontbijt gaan we naar het zuiden om onze ervaring met Umbrië en Toscane te beginnen. Onze eerste stop is in Orvieto. Na een rondleiding door de stad en de kathedraal, inclusief het beroemde Laatste Oordeel van Signorelli, bent u vrij om op eigen gelegenheid te gaan lunchen, van het dorp te genieten en de archeologische musea vol met Etruskische schatten te verkennen.
Hierna volgt een bezoek aan de wijnmakerij en wijnproeverij van Orvieto Classico. Dit is één van de oudste wijnen van Italië en is al generaties lang de favoriet van de pausen. Verderop in de glooiende heuvels van Umbrië ligt onze volgende stop in het kleine wijndorpje Torgiano. Het bezoek aan de wijnmakerij omvat het proeven van de Torgiano Rosso Riserva, een complexe en elegante Umbrische wijn die wordt geproduceerd door een enkel landgoed. We hebben ook de kans om een prachtig wijnmuseum te bezoeken. Om de middag af te ronden stoppen we bij een van de best bewaarde Etruskische graven voordat we naar Perugia gaan om in te checken in ons hotel. We voegen ons bij de Perugianen door de avond 'passeggiata' op en neer te nemen in de Corso Vannucci. Diner en overnachting zijn in Perugia.


DAG 4: ASSISI | MONTEPULCIANO

Na het ontbijt reizen we naar de beroemde stad Assisi, waar u de kathedraal en de musea kunt verkennen. De lunch wordt genoten in een rustieke Umbrische trattoria voordat we de uitlopers van Toscane inrijden. Montepulciano zal ons betoveren met zijn middeleeuwse zijstraten en renaissanceschatten. Hier krijgen we de kans om een wijnmakerij te bezoeken om Vino Nobile di Montepulciano, een krachtige dieprode wijn, te proeven. We zullen ook lokale producten proeven, zoals salami, honing, olijfolie, geitenkaas (pecorino) en in een paar wijnkelders dwalen. We gaan verder naar Siena, waar we de komende vijf nachten zullen verblijven.


DAG 5: SIENA

Na het ontbijt, ontmoeten we de gids die ons voor een halve dag mee neemt om de schatten van het middeleeuwse Siena te ontdekken. Het bezoek eindigt in de Enoteca Italiana het officiële wijnmuseum van Italië. Zittend onder de olijfbomen in de prachtige tuinen van het majestueuze 16e eeuwse Fortezza Medicea, hebben we de mogelijkheid om verschillende wijnen per glas te proeven. De avonturiers kunnen hun eigen fles kiezen uit het grote aanbod van Italiaanse wijnen. Daarna heb je vrije tijd tot aan het diner dat plaats vindt in een locaal restaurant.


DAG 6: CHIANTI REGIO

Het paradepaardje van Toscane is de Chianti Classico regio. We brengen de dag door met het doorkruisen van de ene weelderige wijngaard na de andere, waarbij we deelnemen aan zowel wijn- als olijfproeverijen. De lunch wordt genoten in een rustiek Toscaans restaurant. De proeverijen worden afgewisseld met bezoeken aan prachtige kastelen en een klooster dat zijn eigen geschiedenis uitstraalt.


DAG 7: PIENZA |  MONTALCINO

Na het ontbijt gaan we naar Zuid-Toscane. Onze eerste stop is in de prachtige renaissancestad Pienza. Dit is een perfecte plek om wijnen, kazen en keramiek te kopen van producenten uit heel Toscane. Pecorino wordt speciaal geproefd in een lokale kaasboetiek. Daaarna rijden we naar Montalcino, je kan het van mijlenver weg al zien. Naast het bewonderen van het weidse uitzicht op de vallei en de middeleeuwse kronkelende straatjes door de stad, zullen we de weelderige Brunello kunnen proeven. Neem zeker een paar flessen mee voor uw wijnkelder thuis, want deze wijnen worden beter met de tijd. We gaan naar de Enoteca La Fortezza voor een lichte lunch en ontdekken de prachtige schatten van Montalcino: prosciutto, salami, biscotti, honing, kaas, wijnen en grappa. We zullen ook een wijnmakerij bezoeken om hun wijenen te proeven.


DAG 8: SIENA

Dag 8 is op het gemak, om te ontspannen en te winkelen of om deze prachtige Italiaanse stad te ontdekken. 's Avonds is er een afscheidsdiner met Toscaanse specialiteiten.


DAG 9: VERTREK

Na het ontbijt in het hotel is er een transfer naar de luchthaven van Rome voorzien.

bottom of page